Over ons

Hamsteropvang Nona vangt hamsters op die op zoek zijn naar een nieuwe thuis. We willen dit doen met veel aandacht voor het welzijn van de hamstertjes zelf. Zo verblijven ze in een opvanggezin (in Bredene), zodat ze alle aandacht krijgen die ze verdienen. Medewerkers kunnen soms ook helpen om de hamsters over te brengen naar andere locaties wanneer adoptanten verder weg wonen. Hamstertjes die om bepaalde redenen niet meer geplaatst kunnen worden, blijven in de opvang om de juiste zorg te krijgen. Daarnaast vinden we het belangrijk om (toekomstige) hamstereigenaren te informeren over een juiste huisvesting en een goede verzorging.

Onze opvang is genoemd naar een heel bijzonder hamstertje: goudhamster Nona. Je ziet haar al meteen bovenaan deze pagina staan. Sabrina, Nona’s hamstermama, vertelt jullie hieronder kort haar verhaal:

“Nona was mijn eerste adoptiehamster.
De klik was er van het moment dat ze in het vervoersbakje ging.
Zoveel mooie momenten met haar beleefd.
Ze is ongeveer 20 maanden geworden.
Totaal onverwacht vond ik haar ingeslapen terug
Mijn wereld stond stil…
Ik heb het er nog steeds moeilijk mee dat ik geen afscheid kon nemen.

Als eerbetoon is de opvang naar haar vernoemd.

Met een fantastisch team willen we niet alleen mensen sensibiliseren maar ook gedumpte, verwaarloosde en afgestane hamsters op weg helpen naar een mooiere toekomst.”